Avand in vedere faptul ca in luna aprilie urma sa se mai incalzeasca putin vremea, am hotarat sa fac o partida de pescuit de 24h pe Hermes Peris. Am pescuit impreuna cu doi prieteni pe ultimele 3 standuri 22, 23 si 24, eu alegand standul 22. Deja puteam spune ca o parte buna din balta “era a noastra” si sperante mari.

Cu planul bine stabilit de acasa am inceput sa il execut dupa cum urmeaza: aveam de gand ca doua lansete sa le arunc aproape de malul de vis a vis iar celelalte doua undeva pe la 80m.
Pe cele doua lansete aruncate mai in larg am folosit nada umeda de capsuni de la CPK impreuna cu amestec de saculet solubil de capsuni tot de la CPK. Inainte de a pune nada pe momitor, tavaleam putin prin amestecul de saculet, astfel dupa topirea acesteia sa ramana pe substrat amestecul de saculet foarte atractiv pentru crapi.
Pe celelalte doua lansete am folosit pungi solubile in care am introdus amestec de saculet solubil si boilies-uri sparte de la Decathlon cu aroma de capsuni. Pentru un plus de atractivitate am adaugat si ceva lichid fluo.

Pentru carlig am folosit porumb flotant, popup-uri de ananas de la Senzor, boiliesuri solubile The One si boilies-uri critic echilibrate MG Carp cu aroma de squid & octopus.
Cele mai multe trasaturi au venit la boilies-urile critic echilibrate de la MG Carp.
Pana in ora 2 dimineata am prins 3 crapi avand greutatile: 3kg, 5kg respectiv 11kg.

A fost o noapte rece si linistita. Asteptam cu nerabdare primele semne ale diminetii. Stiam ca odata cu soarele rasarit, sansele de a prinde ceva mustaciori cresteau. Pe aceste standuri administratia de la Hermes Peris a construit si casute care se pot inchiria cu 50lei. Are in jur de 10m patrati deci 3 paturi de pescuit incap fara probleme.

In jurul orei 8 dimineata am inceput se refacem patul de nada. Pentru cele doua lansete din larg am dat cateva spomb-uri cu seminte, spartura, boiliesuri, iar pentru cele mai de aproape am nadit cu cobra boilesuri Decathlon de capsuni.

Pana in jurul orei 14 nu a fost nici o miscare pe balta. Afara era destul de cald, vremea tinea cu noi insa senzorii tot nu erau deranjati. Observam ca incepe sa bata vantul si deja ne faceam sperante ca ‘o sa il miste’. Se pare ca asa a fost. Din acest moment a inceput distractia. Am avut parte de doua ori de dublu drill, la un moment dat am avut doar o singura lanseta pe rod pod deoarece nu am avut timp sa le incarc.
Au sosit doi crapi de 10kg, unul de 12kg, o salonta de 10kg si alta de 11kg si cireasa de pe tort, un superb crap comun de 15kg.

 

Ca sa trag linie, a fost o partida memorabila pentru mine avand in vedere ca este a doua oara cand vin pe Hermes Peris. Astept cu nerabdare sa revin pe Hermes Peris.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *