Anul 2019 se apropia de final, eram deja pe începutul lunii noiembrie iar dorința noastră de a ieși pe malul lacului era de nestăvilit. Timpul nu era de partea noastră așa că am decis să mergem într-o partidă scurtă de 12 ore. Lacul țintă, Moara Vlăsiei 2, mai exact ultimul stand de la pădure. Apa deja destul de rece și diferențele de temperatură mari de la zi la noapte aveau să fie inamicii noștri principali. Scopul nostru, să aducem cât mai mulți pești pe salteaua de primire în timpul scurt pe care îl aveam la dispoziție.
Dimineața respectivă a fost una destul de rece cu un soare foarte mofturos care se arata doar în reprize scurte. Ajunși pe lac am cărat rapid echipamentul pe stand și ne-am apucat de pregătiri. La scurt timp lansetele erau lansate la apă.
Prima oră a fost de o liniște de-a dreptul deprimantă. Dar pe măsură ce timpul trecea ne dădeam seama că trebuie să ne adaptăm situației curente. Deși pe locurile unde pescuiam noi, peștii nu își făceau simțită prezența, pe capătul lacului mustăcioșii ofereau un spectacol de nedescris. Activitatea intensă de pe zona respectivă ne-a atras atenția așa că am decis să scoatem din mașină navomodelul și să ne schimbăm tactica spre un pescuit plantat, pentru a putea ajunge cu monturile pe zona în care peștele se afla în acel moment. Distanța foarte mare, de aproximativ 200 de metri făcea imposibil ca noi sa putem pescui lansat în punctul fierbinte al standului nostru.
Odată făcută această schimbare, situația partidei s-a schimbat drastic. Trăsăturile au aparut destul de repede și au continuat într-un ritm constant. Cu toate că pentru o partidă atât de scurtă aș fi preferat să pescuiesc lansat, pescuitul plantat fiind foarte greoi și consumator de timp, decizia luată a fost cea potrivită.
Deși nu am avut capturi capitale, partida noastră a fost una încununată cu succes. Lacul Moara Vlasiei 2 ne-a fost o gazdă bună pentru ultima partidă a sezonului. Am reușit în cele aproximativ opt ore de pescuit să aducem pe salteaua de primire 13 crapi cu greutăți cuprinse între 4 și 10 kg. Ne-am adaptat rapid și am reușit să fructificăm cât mai mult timpul petrecut pe malul lacului. Vă lăsăm în continuare să vizionați filmul realizat pe parcursul partidei și să vă delectați cu o parte din capturile din ziua respectivă.
Echipa Fir pe Apă vă urează fir întins și așteptăm să ne găsim pe malul lacului în căutarea unui nou record personal.
Ștefan Dolete