Sfarsitul sezonului de pescuit se apropie asa ca am incercat sa fac o partida la care sa ma gandesc toata iarna, pana la inceputul sezonului urmator.
Am facut o rezervare pe Moara Vlasiei 2, pontonul 17, pentru o partida de 48 de ore.
Avea sa fie un pescuit pe o vreme tomnatica cu temperaturi intre 6 si 10 grade noaptea, si ziua in jur de 20 de grade. Apa inca nu se racise atat de mult, cu toate ca era inceput de octombrie, ingrediente pentru o partida buna de toamna. Teoretic :).


Strategia era sa pescuim cu 4 bete, 2 in maluri si 2 in larg, cat mai departe. Lansetele din maluri le-am lansat astfel: una am lansat-o paralel cu malul de pe care pescuiam iar cealalta aproape de malul de vis-a-vis. Celelalte doua la aproximativ 130m pentru a putea ajunge cu spombul in zona respectiva.
Nadirea am facut-o cu spombul si cobra cu boilies-uri tari, semisolubile, porumb fermentat si ceva groundbait.
In prima seara am facut o nadire consistenta pentru a incerca sa tinem pestele cat de mult putem in zona noastra.
Rezultatele strategiei noastre au aparut destul de repede, cam in 40 de minute aveam deja un peste de 9kg prins.


Ne asteptam ca noaptea sa avem foarte multa activitate. Initial am incercat monturi cu boilies, si o singura lanseta pe pop-up.
Monturile pe bila nu ne-au adus rezultatele la care ne asteptam, asa ca am incercat snowman si ulterior doar popup.
Pe timpul zilei am observat ca montura castigatoare a fost cea cu un singur pop-up rosu sau roz si ca lanseta cea mai cautata era prima din dreapta la cativa metri de malul de pe care pescuiam. Asta pentru ca am putut nadi din mana bulgari, formati din groundbait, porumb fermentat si boilies.
Regula de baza, dupa fiecare peste prins, respectiv lansare, nadeam cate o mana de boilies-uri.

Mai jos sunt monturile pe care pestii le-au preferat:

Pestii pe care i-am prins au fost frumosi, sanatosi si foarte bataiosi. De multe ori am avut impresia ca la capatul firului este un peste mare de 10+, cand de fapt, era un mustacios de 7-8kg care te plimba pe toata balta. 

Pentru asta recomand pontonul 17, pentru multe drill-uri bataioase, dar si pentru peisajul din aceasta zona a lacului. Poti prinde, pe langa pesti, si un apus de soare superb, cum s-a intamplat in cazul nostru.

Noptile au fost destul de racoroase cu temperaturi in jur de 6 grade, crapii nu au avut activitate foarte mare, asa cum am avut alte dati pe MV2. Chiar si asa tot am avut ceva prezentari. Capturile cele mai frumoase, care au vrut sa participe la sedinta foto pot fi admirate mai jos.

Nadirea de dimineata, pe care am suplimentat-o pe parcursul zilei, ne-a tinut in plina actiune. Pestii s-au hranit foarte bine, lucru la care nu ma asteptam. Balta nu a mers foarte bine in zona de langa noi. Pontoanele si standurile vecine nu prea au avut activitate cu toate ca in unele cazuri se si planta.
Vazand ca rezultatele nu intarziau sa apara, am pastrat strategia de nadire, in idea de a pastra pestii pe vadul nostrum. Planul a functionat foarte bine, avand foarte multe drill-uri cu pesti de greutati cuprinse intre 7 si 16kg. Mai jos sunt cativa dintre acestia.

Cel mai mare dintre mustaciosi a cantarit 16,34kg si a venit la o montura finuta, cu carlig mic, marimea 8 si un pop-up roz de 12mm de capsuna.

Aceasta partida a fost una reusita, ca multe altele pe MV2, insa trebuie sa mentionez ca niciodata nu am prins atat de mult peste pe parcursul unei partide de 40-44 de ore. In total am avut 28 de pesti prinsi, avand o greutate totala de 240kg. Am avut si 5-6 pesti scapati. Pot spune ca pe primele pontoane, in fata, pestii sunt mult mai mari, insa aici, daca vrei sa ai activitate si abordezi partida corect, cu siguranta nu vei fi dezamagit.

Puteti viziona si un scurt filmulet cu principalele momente ale partidei.

Pana data viitoare va doresc fir intins si doborarea recordurilor personale!
Dragos Ghiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *