Jumatatea lunii mai gaseste o parte din echipa Fir pe Apa pe Balta Magura 9, un bazin cu o densitate foarte buna de peste dupa popularile din cursul ultimilor 2 ani. Dupa o pauza de aproximativ un an pe aceasta locatie, am fost placut surprinsi de imbunatatirile aduse pontoanelor precum si a toaletelor, se poate observa preocuparea administratiei pentru imbunatatirea conditiilor de pescuit, in plan fiind si instalarea unei retele WIFI astfel inca sa nu mai fie probleme cu semnalul pe balta.
Fiind inceput de primavara, am ales pentru aceasta partida sa pescuim pe capatul baltii cu apa mica (standurile 32-36), sperand ca aici s-a cantonat populatia piscicola in aceasta perioada pentru a se dezmorti dupa perioada de hibernare din timpul iernii. Inca de la observarea luciului de apa, cand am ajuns pe stand pestii isi faceau simtita prezenta in malul opus iar dupa cum vom vedea pana la finalul partidei, decizia de a alege aceste standuri a fost una deosebit de inspirata.
Ca si stiluri de pescuit am abordat atat feeder-ul (standul 36), cat si pescuitul clasic lansat la crap (standurile 32-35). Nada folosita la feeder a fost sweet fishmeal, la carlig alternand intre diferite wafters-uri de mici dimensiuni si porumb flotant mini.
Pe standurile unde am pescuit la crap clasic am abordat doua strategii diferite de nadire pentru a vedea care da cele mai bune rezultate: pe doua standuri (32 si 34) am nadit doar din cobra bile tari de 20 si 24 mm aproape de malul opus iar pe celelalte doua (33 si 35) am creat un pat de nada la aproximativ 10 metri de malul opus cu racheta de nadire, mixul de nadire fiind format din alune tigrate, porumb fiert, pelete, bile tari si solubile. Pe partea de riguri am decis sa folosim D-rig cu snowman si rig simplu rigid legat cu Flurocarbon si plumb pierdut.
Primele capturi au venit, cum era de asteptat, la colegul de echipa care pescuia la feeder, din zona placutei cu numarul 36, la aproximativ 2m de malul opus. Ulterior, capturile au inceput sa vina si pe standurile unde s-a folosit doar cobra la nadire intr-un ritm foarte constant, de 3-4 pesti pe ora, fiind momente si cu dublu drill. Incheiam prima noapte de pescuit cu aproximativ 15 pesti, veniti in special de pe standul de feeder si pe cele 2 standuri nadite doar din cobra.
In dimineata celei de-a doua zile s-a activat si patul de nada de pe standurile 33 si 35, unde am nadit cu racheta, toate standurile incepand sa dea peste constant intr-un ritm foarte bun, lucru care ne-a facut sa scoatem din apa cateva lansete in cea de-a doua noapte de pescuit pentru a ne putea odihni inainte de a pleca acasa a doua zi.
Cele mai bune rezultate pe lansetele de crap au fost pe snowman format din bila tare de 16 sau 20 mm si pop-up Ananas (galben) sau Persica-Piper (portocaliu), rig rigid pe fluorocarbon cu bile dipuite sau rig rigid pe fluorocarbon cu bile tari de 24mm.
La feeder preferata pestilor a fost montura cu porumb flotant, aceasta punand cei mai multi si mai mari pesti pe salteaua de primire.
Am incheiat partida cu un total de aproximativ 65 pesti prinsi in 40 de ore, cei mai multi in jurul greutatii de 10 kg dar si cu 3 varfuri intre 15 si 17.5 kg. Cel mai productiv a fost standul 34, care a oferit un numar de aproximativ 30 de pesti, urmat de standurile 32 si 36 cu 15, respectiv 13 pesti. Colegul de echipa de pe standul 36 a totalizat un numar de 9 pesti, pescuind doar pe timpul zilei, insa a prins si cel mai mare peste al partidei.
Desi nu am facut cunostinta cu exemplarele grele ale lacului, din punctul nostru de vedere a fost o partida reusita pentru luna mai, stabilind un nou record al clubului pe aceasta incinta la cantitate.
Pana la urmatoarea partida va uram fire intinse oriunde pescuiti!