Dupa cum spuneam intr-un alt articol, anul acesta voi face mai multe partide de 12 ore, pe lacuri care sunt oarecum aproape de Bucuresti. De aceasta data am ales Creata 3. Fiind prima iesire pe acest lac, am intrebat colegii care au mai fost si mi-a fost recomandat standul 25, dar din cauza ploilor abundente am ajuns sa stau pe standul 1, drumul fiind plin de noroi la ora partidei.
Distanta pana in malul opus este undeva la 100-110 metri, dar daca ajungi sa lansezi asa o sa dai de agatatura, dupa cum am aflat ulterior, pierzand 4 monturi, cu toate ca in momentul sondarii nu am avut nicio presiune pe bat. Cred ca am ratat agataturile la mustata, fapt care m-a facut sa ma repliez si sa ajustez distanta la 50 metri pentru lanseta de 3.90 si 40 metri pentru cea de 3.60.

A fost pentru prima oara cand am folosit carlige barbless, le-am ales pe cele de la Guru de 10, acesta fiind o conditie din regulamentul baltii si pot spune ca nu am simtit nici o diferenta. Ba mai mult, pestii prinsi au fost eliberati mult mai rapid si fara stres. In urma aceste experiente am decis sa experimentez putin cu acest tip de carlig, si de ce nu, sa il setez ca optiune principala in partidele viitoare.
In ceea ce presupune nada, am continuat sa ma axez pe pe producatori autohtoni. De aceasta data am folosit Ibaits, in varianta Amazon Green si niste pelete fishmeal de 4 mm pe care le am in teste. Nada coleaza superb si a lucrat impecabil. Chiar o recomand!

Dupa enervarea de rigoare cu ruptul monturilor, au inceput sa apara si pestii, fapt care m-a linistit instant, trasaturile venind la lanseta din larg undeva la 15-20 de minute, iar la cea de aproape undeva la 10 minute, dar aici am avut preponderent caras, asta in primele 2-3 ore, dupa care s-a taiat 😀
In afara de dumbell critic echilibrat de 8 mm, in varianta cioco-orange, am folosit si varianta de 10 mm de la BaitTech, The Juice, cele castigatoare fiind cele in varianta roz neon.
Am avut 5 capturi, trebuiau sa fie 6, dar un crap mai glumet a plecat direct in agatatura si dus a fost. Printre cei adusi in salteaua de primire au fost doi ceva mai rasariti, avand greutati in zona 4-5 kg. Trasaturile au fost violente la cei 5, cu o plecare la care daca nu eram atent ramaneam fara lanseta.
In concluzie Creata 3 este o balta care merita atentia pescarilor, o balta cu o administratie super ok, curata si care iti poate aduce satisfactii, desi in prima faza te umple de nervi 😀 . De fapt cred ca este vorba de tiparul unui prim contact cu o balta. La inceput nervii pot fi intinsi la maxim, dar pe masura ce analizezi putin situati si faci ceva adaptari, rezultatele incep sa apara.

Va doresc fire intinse si momente de neuitat pe malul apei.

George Andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *