A venit momentul sa incercam un lac nou. Tot am vazut imagini cu pesti frumosi pe Candeasca Lakes si m-am hotarat sa rezerv un stand pentru o partida de 24h. Am ales standul 5( standul este balizat, se pescuieste in stanga si dreapta numarului ), un stand cu apa destul de mare, de pana la 2m, care sa ma ajute si in momentele foarte calduroase ale zilei, cand pestele se retrage la apa adanca. Cel putin asa era planul de acasa.

Balta arata foarte bine, se vede ca cineva se ocupa de ea, are un total de 11 standuri, dintre care 3 pe un mal iar celelalte pe malul opus. Cele 3 standuri sunt putin mai dotate fata de celelalte, sporind confortul pescarilor. Standul pe care am pescuit, la fel ca si restul lor sunt dotate cu o casuta cu aplecatoare, care te protejeaza de soare sau ploaie, curent lumina, gratar, sling de cantarire, saltea de primire tip cradle, dezinfectant, masa si bancuta.

Inainte de a ajunge pe balta m-am interesat sa vad cum s-a pescuit si cum s-au prins pesti in zona rezervata. Claudiu Stanciulescu, administratorul baltii mi-a oferit toate informatiile de care am avut nevoie si va sfatuiesc sa il contactati pentru orice nelamurire.

Strategia era simpla: pescuit aproape de malul opus, nadit cu bulgari si bastonul de nadire si monturi  diferite pe toate cele 3 lansete, sa vad care are mai mult succes.

Conform imaginii de mai jos, lanseta din mijloc a fost in zona numarului 5, la 2-3m( in acel loc este si o groapa unde de obicei pestele este hranit, deci avem un loc fierbinte. ), iar celelalte doua in extremitatea standului.

Nadirea de inceput a fost formata din 10-12 bulgari ( au fost formati din groundbait de Capsuna, Pelete Belachan si Amestec de saculet ) si cateva boilies-uri solubile de 24mm Red Squid. Ulterior pe fiecare lanseta, nadit cu bastonul de nadire bile de 20mm tari Red Squid dar si solubile de 24mm. Toate acestea de la WLC-CARP.

La cateva ore dupa instalare am o trasatura dar nefinalizata, cel mai probabil un caras, atras de bulgarii pe care i-a gasit pe substrat. Mai am o trasatura dimineata, in jurul orei 3-4, pe care din pacate nu am auzit-o ( spre rusinea mea… ) care s-a soldat cu lanseta cazuta de pe rodpod. Aici cred ca nu a mai fost caras 🙂

Ziua urmatoare se anunta cu multa caldura, canicula, asa ca am incercat sa mai schimb monturile, sa am mai multe trasaturi dar si pesti. Am incercat Withy Pool si pop-up simplu de 8mm insa nu am avut mare succes.

Montura care m-a ajutat sa am cel mai mare peste al partidei si al baltii, din ziua respectiva, a fost o montura Snowman formata dintr-un popup de 8mm Ananas N-Butyric si un boilies Covered Marine Supreme de 16mm.

Pestele care a salvat partida si care mi-a crescut increderea in bazinul 1 Candeasca Lakes a avut 13.5kg. A fost un drill frumos pe o caldura de 30 si ceva de grade, dar a meritat.

Acum nu ramane decat sa ma gandesc la urmatoarea partida de pe Candeasca Lakes, deoarece in urmatoarea perioada, toata echipa FirPeApa o sa pescuiasca aici, si speram sa aducem cat mai multi pesti si cat mai mari, in fata aparatelor foto.

Mai jos este un scurt video cu cateva imagini de pe lac.

Fir intins!

Dragos Ghiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *