Am asteptat cu nerabdare inceperea sezonul de pescuit pe anul 2020 insa doar dupa eliminarea starii de urgenta am putut ajunge pe malul lacului. Anul trecut am promis ca o sa revin pe Lacurile Lazuri 5, pentru ca mi-a placut lacul si conditiile oferite noua pescarilor. Acum lacul s-a marit, sunt mai multe locuri de pescuit, a mai fost populat si numele noului lac este New Lake Lazuri 5.

De data aceasta am rezervat pentru 24h standul B5, care este fostul B1, fix unde era anul trecut digul care despartea lacul 5 de lacul 4. O partida scurta, asa este, dar cu toate acestea, aveam de gand sa scot cat mai multi pesti pe salteaua de primire, nu ma interesa neaparat calitatea, insa daca intrau si niste pesti mari, cu siguranta erau bine primiti.
Strategia pe New Lake Lazuri 5 a fost una simpla: monturi rigide, carlige medii ca dimensiune, nu foarte mari, momeli la carlig de 20mm sau 24mm. Cu montura de mai jos am adus pestii mai frumosi ai partidei.
Dupa nici 30 de minute de la instalarea taberei, am dublu drill. Un ciortan si un crap in jur de 7kg. Se anunta o partida promitatoare. Vremea nu a fost forte buna initial, am fost intampinat de un vant puternic care nu ma ajuta sa fiu precis in lansare. Cu toate acestea am reusit sa pozitionez monturile in zonele de care auzisem ca sunt productive.
Mai jos puteti vedea locurile fierbinti care mi-au adus majoritatea pestilor.
Pe cei mai frumosi dintre pesti i-am scos din parte dreapta, aproape de placuta B4, acolo fiind o zona probabil mai atractiva pentru pesti.
Cum spuneam mai sus, monturile care au dat cele mai bune rezultate au fost realizate din fluorocarbon iar la carlig am folosit boilies-uri solubile si tari de la WLC Carp.
Am folosit gama Marine Supreme si Belachan. Ambele retete contin belachan, acesta fiind principalul ingredient pe care l-am ales in aceasta partida. Initial am folosit bilele Covered care au un invelis dintr-o crusta solubila atractiva insa ciortanii incepusera “sa se activeze” asa ca am ales sa merg pe bile direct din punga, pentru a incerca sa mai raresc din trasaturi. In acest fel speram la peste ceva mai mare.
Nadirea am realizat-o cu bastonul de nadire folosind boiliesuri solubile si tari Marine Supreme de 20mm. La inceputul partidei am inceput nadirea cu boiliesuri solubile, sa am un raspuns rapid al pestilor apoi am continuat cu boiliesuri tari.
In primele 3 ore de la inceputul partidei avem deja 4 pesti adusi pe salteaua de primire si se anunta o noapte alba. Asa a fost, am avut activitate, fix ce imi doream pentru prima partida de anul acesta.
Pe parcursul celor aproximativ 20h am prins 12 crapi iar pe cei mai frumosi dintre ei ii puteti vedea in pozele de mai jos, cel mai mare a avut aprope 14kg.
Burtosul de mai sus a fost ultimul peste prins, am plecat in jurul orei 16. Mi-as fi dorit sa mai stau inca 24h insa timpul nu mi-a permis. Eram sigur ca urma sa intre si ceva peste mai mare.
Am plecat foarte multumit de pe lac, realizasem ce imi propusesem. Acum ramane sa fac rezervare pentru urmatoarea partida de pescuit de pe New Lake Lazuri 5.
Pana data viitoare va doresc fir intins si doborarea recordurilor personale!
Dragos Ghiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *