Am venit pe Magura 9 cu gandul de a avea cat mai multe drilluri si sa prind pesti mari sariti de 10kg. Asta pentru ca am tot vazut pe retelele de socializare postari cu pesti foarte frumosi, aici pe Magura.
Locul de pescuit l-am ales usor: am cautat ultimul concurs desfasurat aici si am vazut ce stand a castigat, standul 21. Zis si facut, 24h aveam sa pescuiesc pe standul 21.

In partida am ales sa pescuiesc cu boilies de la Bucovina Carp Baits, mai exact Competition Z, de 20mm tari.
Strategia a fost urmtoarea: lansetele au fost lansate initial in trepte, de la mijlocul lacului catre malul opus. Stiam ca, in general, pe Magura 9, se pescuieste bine in malul opus dar nu e o regula. Ulterior am constatat ca trasaturile au venit aproape de malul opus, la cativa metri de acesta.

Monturile folosite au fost simple, confectionate din fir textil sau fluorocarbon, iar pe firul de par boilies tare de carlig sau chiar direct din punga, spre sfarsitul partidei.
In timpul noptii am fost deranjat de un crap de 13,5kg care a venit la o montura cu doua boilies-uri tari de 20mm. Un crap frumos de Magura 9 pe care nu am putut sa il fotografiez foarte bine, dar se poate vedea ca este un crap impunator.

Incepand cu ora 8 dimineata au inceput sa apara trasaturile. Am reusit sa aduc pe saltea crapi sariti de 8 kg si 10kg dar si un ten bataios de 12,5kg.La un moment dat am avut dublu drill si ulterior si a treia lanseta a tras, asta dupa pranz. Probabil un banc de pesti a trecut prin fata mea si a fost oprit de patul de nada format din boilies-urile Competition Z, squid cu pruna de la Bucovina.

Toata partida am nadit in jur de 3kg de boilies, de fiecare data cand lansam atasam si trei boilies-uri pe fir solubil dar si cateva bile aruncate cu bastonul de nadire.

Partida se incheie cu 10 pesti capturati, greutati intre 8kg si 13,5kg, iar 6 de peste 10kg. Un rezultat bun pentru o partida de aproximativ 20h. Tin sa mentionez ca am avut si cativa pesti scapati, respectiv cateva monturi pierdute. In dreptul placutei cu numarul 21, la aproximativ 3-5m pana in aceasta exista o agatatura in care pestii intrau ‘glont’. In cazul in care pescuiti pe acest stand trebuie sa dirijati crapii imediat dupa trasatura, in lateral, sa ocoliti agatatura.

Magura 9 mi-a facut din nou o impresie placuta asa ca o sa revin cu drag.

Mai jos puteti regasi si clipul video cu detalierea partidei si cateva drilluri cu crapii bataiosi ai lacului Magura 9.

Nu uitati sa va abonati pe canalul nostru de youtube FirPeApa, pentru a fi la curent cu ce postam si acolo.

Fir intins!

Dragos Ghiteanu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *