Inceputul toamnei ne-a prins pe Moara Vlasiei 2 la o partida de 24h imediat dupa finalizarea concursului Top 10 WLC. Initial nu am vrut sa merg pe un stand pe care tocmai fusese un concurs de 48h dar pana la urma am zis sa incerc. Fie o sa fie o partida nereusita, fie va fi una de tinut minte.

Am reusit sa facem rezervare pe primele 2 pontoane si aveam de gand sa prind numai crapi peste 10kg, aceasta zona fiind renumita pentru capturile mai mari.
Ajunsi pe balta am inceput sa ne instalam si am nadit cu ceva boilies Decathlon cu aroma de Squid si Monstercrab. Pe firul de par am folosit boilies solubil BD 380V, MG Frankfurter, 4Carp Magnum, Decathlon dipuit.

Am folosit doar monturi elicopter cu plumbi de 110-120gr si carlige nr 6. Firul monofilament Amnesia l-am folosit de fiecare data in realizarea monturilor.
Prima captura a fost un crap comun de 9kg care a venit la bila solubila 4Carp Magnum la doar 1 ora dupa ce a fost lansata in apa. A urmat inca un crap care a avut in jur de 12kg, dupa miezul noptii, prins la o bila BD 380V de 24mm.

In jurul orei 3 dimineata aud unul din senzori si merg sa trag lanseta. Initial am crezut ca este un peste mic, pentru ca timp de cateva minute a venit repede aproape de mal insa la un moment dat a inceput sa se lupte. L-am adus de mai multe ori aproape de ponton insa doar dupa vreo 20 de minute a vrut sa intre in minciog. In tot acest timp ma gandeam si imi faceam sperante ca este un peste mare (poate unul din pestii mari pe care i-am pierdut in partidele trecute) si poate ca in aceasta seara o sa imi dobor recordul personal.
Am ridicat minciogul si atunci mi-am dat seama ca este cel mai mare peste prins de mine pana acum. In acel moment satisfactia era maxima si tot incercam sa ghicesc cate kg are acel crap frumos. L-am cantarit si… tocmai ce imi depasisem recordul personal. Acea frumusete de crap avea 20.8kg. Nu imi venea sa cred cat de mare este si cum de l-am scos.

Exact pentru aceasta senzatie recomand pescuitul crapului si in special pescuitul C&R.
Din partea mea partida fusese deja terminata, imi doborasem recordul personal, eram cel mai fericit. Pozele din pacate nu au iesit asa cum mi-am dorit dar se poate vedea destul de bine dimensiunile mustaciosului.

Pana sa rasara soarele am mai prins un crap de 11,2kg. Dupa asta au mai fost trei pesti prinsi care au avut 9kg, 11kg si 6 kg. Toti au fost ademeniti de bilele 4 Carp Magnum si Decathlon Capsuna.
Dupa fiecare lansare am nadit cu cobra in jur de 2 maini de bile. Ca de fiecare data bilele Decathlon si-au facut treaba.

Per total am prins aproape 80kg in 22h. Au fost partide mult mai reusite pe acest ponton, realizate de alti pescari, insa pentru mine ramane o partida memorabilia :).
Nu stiu de ce, dar cred ca acest record o sa fie doborat tot pe MV2…la un moment dat 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *