Iesit cu bine din aceasta carantina, dupa o perioada destul de lunga in care am fost tinuti departe de sportul nostru favorit, asteptam cu nerabdare prima iesire.
Cum mai toate baltile din jurul Bucurestiului erau ocupate si inca ne aflam in perioada de prohibitive, am decis sa incerc pe o balta care imi era cunoscuta din judetul Calarasi. Planul fiind pus la punct, am ales sa pescuiesc la method in defavoarea cosuletului, folosin la carlig popup-uri de 10mm.
Pe balta respectiva nu mai pescuisem in acest stil, dar stiam ca exista exemplare de ciortan si ten din belsug, informatii obtinute in mare parte de la administratie. Am ales pentru aceasta partida exclusiv nada de la WLC-CARP, si anume:
- pentru groundbait am optat pentru:
Nada Tournament Krill
Nada Momitor Crap Tournament - pentru peleti am folosit marimea 4mm:
Pelete Krill 4mm - iar ca popup, preferatul meu, cel de 8mm
Mini Popup Ananas 8mm
Montura este una simpla, cu spin, ac de 10, fir textil de 0.14, firul textil vine atasat de method-ul de 45 de grame printr-un conector rapid. Se introduce intai firul prin ochetul carligului, din exteriorul acestuia catre interior, se leaga spin-ul cu un nod simplu, dupa care legam acul cu nodul fara nod, spin-ul trebuie sa ramana putin sub carlig, deci nu trageti foarte tare de fir atunci cand aliniati acul cu spinul. Este indicat sa verificati mecanica monturii pentru a vedea cum va sta in apa. Recomand un borcan ceva mai mare, dupa cum se poate vedea mai jos:
Deja stiam zona in care voi pescui, adancime, si substrat, asa ca inainte de a a-mi intinde lanseta m-am apucat de preparat nada. Groundbait-ul se prepara destul de simplu, adaugand apa putin cate putin pana ajunge sa fie compacta atunci cand o strangem in mana. Dupa umectare am lasat nada sa traga apa cam 20 de minute, am sitat-o si am pus-o in forma, presat cu method-ul si era gata de aruncat. Peletii se prepara foarte simplu, se pun intr-un recipient, se acopera cu apa, se lasa cam 40-50 de secunde, dupa care se scurge apa foarte bine si se lasa inca 20-30 de minute ca sa-si traga apa.
Nadirea a fost facuta la 20-30 de metri de mal pe diagonala, cu precadere mai aproape de malul drept. Desi in prima faza am mers doar pe pop-up am observat ca trasaturile erau destul de rare, desi nu lasam method-ul mai mult de 4-5 minute pe substrat, asa ca am optat pentru solutia salvatoare si anume viermusii.
Lanseta folosita a fost cea 3.60m, cu actiune de 110 grame, varful folosit fiind cel light.
Desi nu am avut foarte multe capturi, poate din cauza vantului care aparent este prezent la fiecare partida, sau poate din cauza lipsei pestelui in aceasta balta, am reusit sa aduc la mal niste carasi frumosi si sanatosi. Tin sa mentionez ca nada de la WLC se comporta super bine, eu in comparatie cu ceilalti aflati pe balta avand rezultate foarte bune.
Pana data viitoare, fire intinse, la mai mare si: “La pomul laudat sa nu te duci cu sacul!”
George Andrei