Totul a început acum două săptămâni când am primit o invitație de la socrul meu pentru o partidă de 48 de ore, undeva în localitatea Florica, lângă Lehliu. Despre lac nu știam foarte multe, populația piscicolă se presupunea a avea pe lângă caras și ceva exemplare de ten și ciortan.

Neștiind exact la ce să mă aștept, am hotărât să abordez partida în două moduri, urmând să pescuiesc atât cu echipament de crap cât și cu cel de feeder. Având în vedere că este primul meu articol, o să fac o mică paranteză și o să vă menționez că sunt un adevărat pasionat al pescuitului la feeder, așa că o să tot discutăm în viitor pe acest subiect. Acum să revenim. Pe partea de momeli am ales să merg pe lansetele de crap cu boilies și porumb, iar pe cea de feeder coșuleț cu viermuș la cârlig.

Am utilizat boilies-uri Monster Crab și Complex T. Am nădit cu racheta un mix de bile cu porumb pe ambele lansete de crap, una fiind lansată la 30 de metri iar cea de-a doua undeva spre 90 de metri. Pentru partea ofensivă am ales montura elicopter.

La feeder am mers pe o combinație care a mai dat roade și în trecut, Krill de la Dynamite și Feeder X, Feeder-X Super Carp Green, puțin TTX și câțiva stropi de CSL.

Toate acestea au fost amestecate, umectate, iar după aproximativ 15-20 de minute sitate, pentru a obține o nadă pufoasă, cu granulație foarte mică, un adevărat deliciu pentru peștii ajunși pe vad.

Am nadit cam la 30 de metri de mal, pe diagonală, încercând să creez un vad cât mai concentrat. Am început cu 5-6 cosulețe aruncate pe zona respectivă, după care la fiecare aruncare umpleam coșulețul și aruncam pe vad. Menționez că am sondat puțin locul înainte de a-l alege, folosind un plumb de 90 de grame și clipsând deasupra unui prag identificat. Montura a fost una clasică, coșuleț de 40 de grame, anti-tangle fluo, strună de 70 cm lungime, și în primă fază cârlige de 12, încercând să fac o selecție a peștelui. Momeala aleasă, clasicii viermuși, așa cum îmi place să folosesc de obicei, doi albi și unul pinky.

După aproximativ jumătate de oră peștele a început să-și facă prezența pe vad, iar trăsăturile au devenit din ce în ce mai frecvente, undeva la 2-3 minute.

După cum se vede și în poze, peștele deși cooperant, era destul de mic, fapt care m-a făcut să trec pe cârlige de 14. Trăsăturile au continuat pe același ritm, lucru care pentru mine se traducea în distracție pură. Lanseta folosită a fost una de 3.60m, la început am folosit vârful mediu din cauza vântului, iar ulterior am trecut la vârful light.

Deși la feeder m-am distrat din plin și peștele a cooperat, nu pot să spun același lucru despre crap, care în cele 48 de ore nu a vrut să mănânce nimic din bunătățile pe care i le-am oferit. În ciuda eforturilor depuse, nu am avut nici o trăsătură consistentă.

Una peste alta a fost o partidă frumoasă îm care am prins foarte mult caras și cu toate că exemplarele mai mari m-au evitat, m-am bucurat de un weekend petrecut în natură și pot să spun că m-am distrat pe cinste.

Până data viitoare, fire întinse, la mai mare!

George Andrei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *