Incepem luna lui cuptor printr-o partida de 48h pe balta Moara Vlasiei 2, in cautarea mustaciosilor. Urmarind prognoza meteo ne asteptam la temperaturi de pana la 33 de grade Celsius deci foarte cald. Am reusit sa rezerv penultimul ponton, de la padure, si va spun ca a fost perfect. Pe parcursul zilei statul la umbra, in padure plus ciripitul pasarilor ma faceau sa ma simt fix ca la un picnic, intr-o poienita. Rodpod-ul si lansetele frigeau de la caldura, si de fiecare data cand schimbam monturile, simteam ca vara si-a intrat in drepturi cu adevarat.

Ca si strategie, am inceput sa fac un pat de nada aproape de malul celalalt format din boiliesuri solubile, boiliesuri tari si porumb fermentat. Lansetele le-am aruncat pe patul de nada si la exteriorul acestuia, avand firul pus in clips. Am facut acest lucru deoarece am avut neplacerea de a pierde cateva monturi in sarma ghimpata care este aproape de malul celalalt. Pe langa asta am stat fara emotii si noaptea cand am fost nevoit sa lansez.

Partida a inceput in forta, sa spunem asa, deoarece la nu mai putin de o ora, de la instalarea lansetelor aveam deja prima trasatura si pe salteaua de primire un crap frumos de 7kg. Deja simteam ca partida urma sa fie una foarte buna. Dupa aceasta captura trasaturile nu s-au inmultit, asa cum ma asteptam, ci s-au diminuat, in sensul ca am avut un peste pierdut iar urmatoarele capuri au fost la aproximativ 6 ore distanta fata de prima, respectiv 10 ore. Ambii crapi aveau in jur de 7kg, parca erau frati cu primul. Pe timpul noptii am avut parte de un recital de crapi care se zbateau pe luciul apei de parca mai aveau putin si sareau pe ponton sau pe malul celalalt. Cu toate astea nu au vrut sa isi faca simtita prezenta pe patul nostru de nada. Doar un crap tot de 7kg s-a aventurat si a tras la o bila tare Mister Dudi de 24mm.

Pe timpul zilei nu se auzeau decat pasarile din padure, senzorii mai deloc. Destul de cald afara, am reinprospatat patul de nada si am asteptat trasaturile. Din pacate ziua nu am avut nici o trasatura. Odata cu lasarea noptii am fost vizitat de un crap comun, putin mai mare, de 8kg. Si acesta tot la bilele de la Dudi a tras. Dupa alte cateva ore de asteptare, in jurul orei 2 dimineata, ma trezeste din somn un run lung, neintrerupt si hotarat. Dupa vreo 10 minute de drill, surpriza, o salonta frumoasa si in acelasi timp nervoasa, care cantarea in jur de 13kg. Dupa sedinta foto o eliberam si, la fel de nervoasa, pleaca din saltea stropindu-ma din cap pana in picioare. Am continuat prin intretinerea patului de nada cu 15-20 de boiliesuri pe fiecare montura, in speranta ca mai sunt ceva pesti ramasi pe vad.

Urmeaza iar cateva ore de liniste, pana aproape de rasaritul soarelui cand ma trezeste lanseta la care tocmai prinsesem salonta. Este vorba de un crap frumos de 10kg care a fost eliberat imediat dupa poze.
Usor usor se apropiau si ultimele 12 ore ale partidei. Odata ce soarele si-a facut aparitia am nadit din nou cu spombul in jur de 1,5kg de nada pentru a putea retine pestii care vor trece prin fata pontonului. Din pacate nu au mai fost prezentari iar in jurul orei 15 m-am apucat sa strang.

 

Aceasta partida nu a fost una foarte reusita insa din nou m-am convins ca in unele zone ale baltii ziua nu prea sunt sanse sa ai prezentari, sau daca ai sunt foarte putine. Evident ca aici intra mai multi factori care influenteaza partida in diferite feluri insa fata de pontonul unde am pescuit partida trecuta nu am fost asa de multumit. Atunci am avut o partida mai reusita deoarece am avut ceva mai multe prezentari si ziua.
Cred ca urmatoarea partida desfasurata pe MV2 o sa fie in primele 10 pontoane sau primele 10 standuri pe pamant, undeva sa am apa mare dar totodata sa pot ajunge cat mai aproape de malul celalalt.

Pana la urmatoarea partida de pescuit va doresc fir intins!
Dragos Ghiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *