Revenim la Hermes Peris pentru o partida de 24h pe pontonul 14 in perioada 23-24 iunie. Asteptand cu nerabdare aceasta partida deoarece ultima data am fost la o iesire fulger de 12h si nu am avut prezentari, de data aceasta aveam in plan sa recuperez. Am ajuns mai tarziu pe balta, in jurul orei 20 si din acest motiv nu am reusit sa realizez tot planul initial pe care il aveam in minte.

As fi vrut sa fac doua paturi de nada, unul la apa mai mica si altul la apa mare, cu gandul ca noaptea pestele se gaseste la apa mica iar ziua, pe caldura, la apa mare. Instaland lansetele in jurul orei 21, am inceput sa nadesc cu cobra in jur de 1kg de boiles-uri. La una din lansete am atasat si un saculet solubil cu cateva boilies-uri aditivate, astfel incat montura sa fie mult mai atractiva.

Pe timpul noptii nu a fost miscare pe toata zona noastra, nu am auzit deloc senzorii, nici pe ai mei nici pe ai vecinilor. Noaptea a fost una linistita si dimineata am inceput in forta cu o nadire cu spombul. Am facut un mix de boiliesuri ( scopex si monster crab ) si porumb dulce din conserva. Nadirea a fost la aproximativ la 100-105m intr-o zona cu substratul destul de tare. Ca si la partidele anterioare am pus firul mulinetelor in clips pentru a pescuit in apropierea patului de nada. Monturile folosite au fost cu momitor, iar la carlig am folosit aceleasi boilies-uri cu care am nadit. In jurul orei 9 dimineata lansetele erau pe pozitii si asteptam cu nerabdare sa am un drill. Pana la pranz nu am avut trasaturi, doar un somotei care era agatat accidental la una din lansete.

Incepand cu ora 13 au inceput sa apara prezentarile. Au fost in total 5 crapi cu greutati cuprinse intre 7kg si 12kg. Aproape toti au venit la o distanta de 10-20min unul de celalalt. Din pacate a trebuit sa incep sa strang lansetele in jurul orei 15. Cred ca daca stateam pana la ora 18 mai aveam prezentari.

La sfarsitul partidei am ajuns la concluzia ca nadirea de dimineata a salvat partida, deoarece pestele umbland in bancuri, a ajuns  in zona unde pescuiam si a fost retinut de boilies-urile care inca mai erau pe substrat. De specificat este faptul ca dupa fiecare peste prins am nadit cu cobra inca 10-20 de boilies-uri.

Fir intins!

Dragos Ghiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *