A sosit si data urmatoarei iesiri la pescuit pe balta Hermes Peris. Am ales sa merg la o partida de 24h in perioada 22-23 iulie.
Era evident ca daca am ales sa mergem in luna lui iulie pe balta, “cuptorul” o sa ii faca simtita prezenta. Toata saptamana a fost foarte cald deci ne asteptam la temperaturi de peste 30 de grade.
Am rezervat ultimele doua standuri 23 si 24 pentru aceasta partida. Ultima data cand am pescuit aici am avut o partida memorabila si am zis sa incercam si de data asta, sa vedem cum raspund mustaciosii.

Ca si strategie am ales sa pescuiesc cu doua lansete la ten si cu celelalte la crap. Am facut niste blugari pe care i-am aruncat cu spomb-ul la aproximativ 100-120m. Nada folosita a fost cea de la verde de la CPK, speciala pentru ten. Pe langa asta am introdus in mix porumb si grau fermentat.

nada amur nada amur

Ca monturi am folosit porumb flotant, porumb proaspat dar si pop-upuri galbene si verzi, cu aroma de banana sau scoica.
Pentru cele doua lansete pentru crap am nadit boilies-uri decathlon cu aroma de capsuna. Dupa fiecare lanseu am aruncat in jur de 10 bile cu cobra. La carlig am incercat destul de multe combinatii de boilies solubil cu pop-up, boilies cu porumb flotant dar si monturi ceva mai deosebite cum ar fi withy pool.

Prima trasatura am avut-o la o lanseta care era aruncata pe patul de nada pentru ten, a fost vorba de un ciortan, care a avut in jur de 4kg. La carlig am avut puse 4 boabe de porumb.
A urmat o alta trasatura, tot pe patul de nada pentru ten insa nu s-a finalizat deoarece aproape de mal am pierdut pestele. Cred ca era ten pentru ca l-am adus destul de repede aproape de mal, apoi s-a invartit de cateva ori si a scapat. Cel mai probabil nu s-a intepat foarte bine pentru ca si eu am avut un timp de reactie mai mare.

Noaptea a fost una linistita, nu a fost foarte cald afara, vecinii de langa balta nu aveau de gand sa petreaca cum au facut data trecuta. Din pacate nu am avut trasaturi noaptea.
Dimineata ma trezesc in jurul orei 5 sa prind rasaritul… A fost un rasarit foarte interesant pe care l-am capturat imediat cu aparatul foto. Pe principiul: daca peste nu colaboreaza, macar sa am poze reusite de la partida asta 🙂 . Pana la pranz am mai avut o trasatura care a adus pe salteaua de primire un crap de 5kg.
Ca sa ne faca in ciuda pestele se tot misca, sarea in zona malului de vis-a-vis. Am aruncat de cateva ori prin acea zona insa degeaba, nu musca. Am incercat si cu ceva dip neon de la cpk, am incercat si cu saculet solubil cu diferse amestecuri insa fara rezultat.
Cu vreo trei ore inainte de incheierea partidei am un run si imi dau seama imediat ca este vorba de un crap pana in 10kg. Era un crap de 6kg caruia i-a placut boilies-ul solubil de la RB Baits.

crap 6kg

Doar trei capturi am avut de data aceasta. Pestele nu a fost foarte cooperant, probabil ori din cauza caldurii, ori probabil ca am nadit destul de mult si prin asta am atras somoteii pe vad. Spun asta pentru ca am avut ceva trasaturi mai anemice, chiar s-a prins si un somn de vreo 3kg, langa mine. Oare daca somoteiul a mancat tot, crapul cu ce s-a mai ales?

Pana la urmatoarea partida pe Hermes Peris, probabil pe la inceputul lunii septembrie, va urez fir intins si numai bine!

Dragos Ghiteanu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *