Afară vremea este foarte frumoasă, dar din păcate nu am reușit sa evadez pe malul lacului, așa că am decis să deschid trusa de pescuit și să încerc ceva nou, mai ales că ușor ușor se apropie și prima partidă de pescuit din acest sezon. Tot umblând prin cutii și cutiuțe am rămas cu ochii ațintiți asupra unui plic cu varteje cu anou. Brusc mi-am adus aminte că citisem de curând ceva legat de o montură de popup foarte utilizată de englezi cu o mecanică complet diferită față de ceea ce utilizam eu în mod normal. Astfel personajul principal al discuției de astăzi va fi montura 360 de grade.

Având în vedere că este început de sezon, iar momelile flotante nu lipsesc din arsenalul oricărui pescar, pe timp de primăvară, am zis că nu ar strica să încerc sa aduc ceva nou în penarul de monturi, pe lângă renumita montură Withy Pool de care nu mă pot lipsi. Zis și făcut. Dacă tot nu pot să merg la pescuit, atunci de ce să nu învăț să leg o nouă montură de popup și cu atât mai mult, de ce să nu împărtășesc această experiență și cu voi. Am montat camera de filmat și m-am pus pe treabă.

Primul lucru pe care l-am realizat este că tehnica de realizare a acestei monturi este relativ simplă, important fiind să ai la îndemână toate accesoriile necesare. Am pus toate elementele cap la cap, iar la final aveam în mână o montură cu o mecanică aparte, dar care totuși mă punea puțin pe gânduri. Numele acestui ansamblu se trage practic din mecanica lui. Așa cum o să vedeți și în clipul de mai jos, unde voi detalia pașii necesari realizării acestei monturi, la final cârligul poate efectua rotiri de 360 de grade fără nici un fel de problemă. Mobilitatea monturii este la un nivel foarte ridicat. Asamblul are o construcție de așa natură astfel încât se echilibrează singur pe fundul lacului. Bineînțeles se mai pot utiliza și alte greutăți anexe ca să asigurăm o așezare impecabilă a monturii pe fundul lacului. Prezentarea destul de agresivă, după părerea mea, dar modul în care elementele sunt conectate imi dau senzația că peștele poate fi rănit destul de grav în cazul unui dril mai violent.

Momentan, toate acestea sunt doar păreri. Primul pas a fost să realizez această montură și să o pregătesc pentru prima ieșire pe malul lacului. Abia după câteva teste reale, pe parcursul a câteva sesiuni de pescuit o să pot să mă pronunț cu adevărat. Până atunci vă las să vizionați clipul de mai jos, în care am detaliat modul de realizare, poate vă stârnesc și vouă curiozitatea de a o încerca.

Echipa Fir Pe Apă vă urează fir întins și așteptăm să ne găsim pe malul lacului, în căutarea unui nou record personal.

Ștefan Dolete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *